2010. szeptember 22.

Áldást örökölni?! - az ige "rejtett" titkai


"Figyeld meg a fejlődést Ábrahám, Izsák és Jákób életében! Ábrahám számára az áldások az Istennel való személyes kapcsolatból eredtek. Izsák örökölte apjától az áldásokat. De amíg a filiszteusok meg nem támadták, nem ment vissza, nem ásta ki újra apja kútjait, és nem épített oltárt az Úrnak. Végül Jákób, a harmadik generáció következett, aki fondorlattal és „egyszerűbb utakkal” akarta megszerezni Isten áldását. Csak akkor állította helyre életét az Ábrahám és Izsák által lefektetett alapokon, amikor egész életét megváltoztató találkozása volt Istennel Peniélnél. Őrizzük meg a hitet; adjuk át gyermekeinknek „az igazságot, a teljes igazságot, csakis az igazságot”!" (BG)

Számomra ez a legcsodálatosabb az Igében: a "rejtett" igazságok, amiket felfedezhetünk, ha elmélyülünk benne és meglátunk összefüggéseket... az áldások működéséről sehol nem ír az Ige így ebben a formában, mégis ha belegondolunk, nagy igazság van a fenti gondolatokban és egy kis megfigyeléssel azt is észrevehetjük, hogy ez MA IS ÍGY MŰKÖDIK. Örökölhetünk áldásokat, de az csak akkor lesz a mienk, ha személyes találkozásunk lesz Istennel!!! 
Uram, köszönöm, hogy örökölhettem áldásokat! Kérlek, add hogy magamévá tehessem őket a Veled való személyes kapcsolat által! Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése