2010. október 1.

Közösség 2.

A valódi közösség további jellemzői: 
- elkötelezettség. "...Isten hatalmára és emberi erőfeszítésre egyaránt szükség van."
- őszinteség. egyenesség. konfliktusok felvállalása a kapcsolat bensőségesebbé válása érdekében.
- alázat. "A büszkeség falat, az alázat hidakat épít az emberek közé." Alázatosnak azt jelenti, hogy kevesebbet gondolunk magunkra.
- udvariasság. A "különleges kegyelmet igénylők" azért vannak a a gyülekezetben, hogy ők is és mi is épüljünk. Tesztelik a közösség szeretetének valódiságát. Egymás élettörténetének megismerése segít.
- megbízhatóság. NO pletyka!
- rendszeresség. A közösségbe időt kell fektetni.
Mi tehetnék én azért, hogy közösségünk valódi közösség legyen?
Ha jobban megnézem ezeket a jellemzőket, és a múltkori négyet is ideveszem, ezek leginkább személyiségjegyek ill. a neveltetésünk határozza meg őket. De mindegyikben meghatározó szerepe van a  saját döntéseinknek. Amikor Jézus mellett döntünk, akkor ezek mellett a dolgok mellett is döntünk és amiben hiányosságaink vannak neveltetésünkből adódóan, azt Jézus, a közösség által, segítségével kipótolja. Ha engedjük... ezért van nekünk szükségünk a közösségre. A közösségnek meg azért van ránk szüksége, amit mindezek segítségével mi is hozzátehetünk.
Akárhogy is nézem, bármilyen nehéz is az individualista gondolkozásról, az önzésről lemondani, ha megteszem és valódi közösségem van a férjemmel, a családommal, a barátaimmal, a gyülekezetemmel, többet nyerhetek vele, mint veszíthetek. Az örökkévalóság szempontjából mindenképp:
"Nem bolond az, aki odaadja azt, amit nem tarthat meg, azért, amit nem veszíthet el." Jim Elliot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése