2011. január 7.

Tanuljuk meg együtt a Kolossé levelet!

Ann Voskamp, a "A Holy Experience" című blog és még sok más online és nyomtatott írás szerzője, közös igevers memorizálásra hívja olvasóit
A terv az, hogy ebben az évben hetente 2 igeverset memorizáljunk a Kolossébeliekhez írt levélből.  Így év végére fejünkben lesz a teljes Kolossé levél. Lehet hogy elsőre kicsit hosszadalmasnak tűnik ez a tanulási módszer, de belegondolva, reális vállalásnak tűnik. Elfoglalt anyaként ennél nagyobb falatok valószínűleg, ahogy már eddig is sokszor, megint kifognának rajtam. De hetente két vers úgy, ha naponta 10 percet olvasgatom, forgatom, elemezgetem, bizonyosan meg is ragad. A beprogramozott ismétlésekkel pedig tényleg beül a hosszútávú memóriámba is.Remélhetőleg. :)
Ann készített egy nyomtatható kis kalendáriumot is, aminek segítségével nyomon követhető, hol is tartunk. Én meg szeretném szerkeszteni magamnak a magyar verziót, és alig várom, hogy újra nyomtatni tudjak és ez a kis füzetecske is segítségemre legyen. Pár nap lemaradásom van, de igyekszem hamar behozni. :)

Akinek van kedve, csatlakozzon! Tanuljuk együtt és bátorítsuk egymást! A füzetecskét is szívesen közkinccsé teszem, amint elkészül...

4 megjegyzés:

  1. Ezt a bejegyzést csak ma olvastam és nagyon tetszik az ötlet. Letöltöttem az igeverses kártyácskákat és holnap reggel neki is állok, úgy látom egy kicsit levagyok maradva :-)
    Igazi nagy kihivásnak találom, de nagyon vágytam már én is rá, hogy elkezdjek egy egész könyvet a Bibliából és megtanuljam.
    Még annyit, hogy én angolul fogok nekiállni, ennek több oka is van, de azért igy is tudjuk bátoritani egymást, ugye?? :-)
    Hát akkor, hajrá, hajrá!!

    VálaszTörlés
  2. Mindegy milyen nyelven, milyen fordítást tanulunk. A lényeg, hogy tanuljunk!!! :) A bátorítás nyelve pedig nemzetközi. ;)
    Nagyon örülök! És remélem, hogy egyre többen leszünk...

    VálaszTörlés
  3. Én is csak ma találtam ide először, de csatlakoznék a Kolossé levél megtanulásához.

    VálaszTörlés
  4. Szia Emese! Nagyon örülök neked is! Alakul a Kolossé-klub. :) Hála az Úrnak!

    VálaszTörlés